hoe verantwoord is Goed Gevuld?

Goed Gevuld probeert een zo klein mogelijk voetafdruk achter te laten op de wereld. Dit proberen we te doen zonder dat je een stoffig koekje op je bord krijgt. Genieten mag, en kan ook op een verantwoorde manier:

 

Onze ingrediënten zijn biologisch. Wij kopen deze op een zo verantwoord mogelijke manier, en bij voorkeur bij kleine winkels. Echter, een grote klus, moet soms ook groot worden aangepakt. Je kunt ons dus ook tegenkomen bij de groothandel. 

 

Als het mogelijk is, kopen wij onze ingrediënten in bij een regionale leverancier. Want wat is er nu leuker om degene die het product maakt ook echt te kennen. We gaan op bezoek bij een boer, of bij een molenaar. Heb je vragen over de herkomst van de ingrediënten? Vind je het leuk om te weten waar jouw ingrediënten vandaan komen? Dan ben je dus bij Goed Gevuld aan het juiste adres. Kijk hier voor meer informatie over onze vaste leveranciers.

 

Onze energie dan? Ja, de kachel moet branden. Onze werkruimte verwarmen wij met afvalhout, met een wel zeer efficiënte kachel, waardoor er geen co2 verstookt wordt. De oven, die draait op stroom, stroom vanuit een windmolen. Wij halen onze stroom voor Goed Gevuld bij de Windcentrale en onze eigen zonnepanelen. Het gas dat wij gebruiken, kopen wij in bij Greenchoice. Dit gas wordt 100% co2 gecompenseerd.